Код девет особа у Републици Српској утврђен вирус корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 93 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 9 особa.

Ради се о 6 мушкарaца и 3 жене, од којих је 1 малђе, 2 средње и 6 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, пријављене су три особе из Бањалуке, по једна из Бијељине, Дервенте, Добоја, Зворника, Лакташа и Лопара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцима, старије животне доби из Добоја и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђен 120.581 сучaj вируса корона, а преминуло је укупно 6.613 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 452.575 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 45, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 21, а у осталим болницама 24. На респиратору су двије особе. Једна у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и једна у ОБ Добој.

Подијели текст: