86 заражених короном у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 300 лабораторијскИих узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 86 особа.

Ради се о 38 мушкараца и 48 жена.

Према мјесту пребивалишта, 9. 9. 2022. године, пријављено је 13 особа из Бањалуке, осам из Бијељине, шест из Требиња, четири из Фоче, по двије из Брода, Добоја, Кнежева, Челинца и Шамца и по једна особа је из Братунца, Дервенте, Котор Вароша, Лакташа, Мркоњић Града, Невесиња, Прњавора, Рибника, Рудог, Сокоца, Теслића и Шипова.

10. и 11. 9. 2022. године пријављено је 14 особа из Бањалуке, по три из Братунца и Шековића, по двије из Бијељине и Лакташа и по једна особа је из Градишке, Зворника, Мркоњић Града, Приједора, Прњавора, Рибника, Теслића, Челинца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске 11. 9. 2022. пријављено је пет смртних случајева. Ради се о мушким особама средње и старије животне доби из Бањалуке, Приједора, Мркоњић Града, Сокоца и Трнова.

До сада je у Републици Српској потврђено 118.580 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 6.522 особе код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 440.074 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 105, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у осталим болницама 47. На респиратору је пет особа ( УКЦ Републике Српске ).

Подијели текст: