Одржана 93. сједница Републичког штаба за ванредне ситуацијe

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 93. сједницу, телефонским путем.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о донацији вакцина против COVID-19 Федерацији Босне и Херцеговине. Републички штаб за ванредне ситуације је сагласaн да се Федерацији Босне и Херцеговине донира 15.200 доза вакцина против COVID-19 произвођача AstraZeneca.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је, на данашњој телефонској сједници, Информацију о донацији вакцина против COVID-19 за грађане општина Босанско Грахово, Гламоч, Босански Петровац и Дрвар. Републички штаб за ванредне ситуације сагласaн је да се ЈЗУ Дом здравља Дрвар донира 2.000 доза вакцина против COVID-19 произвођача AstraZeneca за вакцинацију грађана општина Босанско Грахово, Гламоч, Босански Петровац и Дрвар.

Такође, Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о донацији вакцина против  COVID-19 Универзитету у Тузли. Републички штаб за ванредне ситуације сагласaн је да се Универзитету у Тузли донира 1.000 доза вакцина против COVID-19 произвођача AstraZeneca.

Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници донио је закључке о расподјели укупно 75.000 доза, компоненте I Sputnik V вакцине. Републички штаб за ванредне ситуације упознао се са информацијама о расподјели укупно 75.000 доза, компоненте I Sputnik V вакцине.

Овим закључцима задужен је ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама. Такође, задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да прати потребе здравствених установа које спроводе вакцинацију за вакцинама против COVID-19, те да у складу са тим потребама врши прерасподјелу испорука доза вакцина против COVID-19 здравственим установама које спроводе вакцинацију.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је на данашњој сједници Закључак о расподјели 25.000 доза, компоненте II Sputnik V вакцине.

Републички штаб за ванредне ситуације упознао се са Информацијом о расподјели 25.000 доза, компоненте II Sputnik V вакцине. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацији.

Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са информацијама о расподјели укупно 290.000 доза вакцине произвођача Sinopharm, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о расподјели 93.600 дозе вакцине произвођача Pfizer/BioNTech. Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са Информацијом о расподјели 93.600 дозе вакцине произвођача Pfizer/BioNTech, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацији.

Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници донио је закључке о расподјели укупно 64.190 доза вакцине произвођача AstraZeneca.

Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са информацијама о расподјели вакцине произвођача AstraZeneca, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске  да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама.

Подијели текст: