Цвијановићева позвала грађане да се вакцинишу

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић позвала је данас грађане да се вакцинишу, истичући да је Влада обезбиједила значајне количине вакцина.

“Немамо никакав проблем кад је у питању количина вакцина која је на располагању грађанима у Српској, заиста их има и грађани могу да бирају. Ово је можда право вријеме за вакцинацију, када су бројеви заражених на најнижем нивоу у посљедњих годину или годину и по дана”, рекла је Цвијановићева новинарима у Мркоњић Граду.

Цвијановићева је истакла да је радује што је Влада упорним радом и чињењем од почетка кризе са ковидом 19 водила рачуна о свему везаном за здравствени сектор.

“То је још значајније ако знамо да се Влада упоредо с тим успјешно носила са проблемима како санирати привреду и спасити радна мјеста, како помоћи посладавцима, како повећати плате, што се такође успјело”, нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, многи су критиковали како нема вакцина, а при том нису жељели да виде како у цијелом свијету није било вакцина и како моћне државе, чланице Европске уније, са десетинама милиона становника, такође нису имале вакцине на располагању.

Цвијановићева је истакла да су, захваљујући подршци Владе у снабдијевању, односно у обезбеђивању извора снабдијевања, вакцине набављене, те да сада остаје само одговорност грађана да искористе ту прилику.

“Са премијером и српским чланом Предсједништва БиХ сам недавно разговарала о томе на који начин вакциналне центре проширити да би били доступнији нашим грађанима и на томе се ради. Знам да постоји спремност наших здравствених радника да дају свој максимум у овом процесу”, рекла је Цвијановићева.

Она је још једном позвала грађане у Републици Српској да се вакцинишу и тиме заштите себе, своје породице, али и све здравствене раднике.

Подијели текст: