Фонд прати мјере Владе: До 31. марта финансира здравствене услуге за све грађане

FZO RS

Фонд здравственог осигурања Републике Српске, у складу са већ донесеним мјерама Владе Републике Српске у циљу превенције и спречавања ширења вируса корона, донио одлуку да до 31. марта преузима на себе финансирање здравствених услуга у јавним здраственим установама за све грађане – без изузетка (осигуране и неосигуране).

То значи да грађани могу да одлазе на прегледе у јавне здравствене установе, а да при томе не морају да имају овјерену здравствену књижицу.

Фонд је због мјере предострожности као и због актуелне епидемиолошке ситуације донио одлуку да привремено обустави рад у шалтер салама како се не би стварале гужве и чекања на овјеру књижица. Фонд је већ припремио упутство за домове здравља и болнице у коме је јасно назначено да до 31. марта од грађана не траже овјерене здравствене књижице како би им пружили неопходну здравствену услугу и да се она пружа за све грађане (осигуране и неосигуране), а све ове услуге ће финансирати Фонд.

То се односи и на оне грађане који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а који још нису регулисали свој статус.

Напомињемо да ће ова привремена мјера трајати до краја марта , а Фонд ће и даље да прати епидемиолошке смјернице и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Такође, апелујемо на све грађане да без преке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту.

Фонд на овај начин настоји да прати актуелну епидемиолошку ситуацију и да са своје стране учини све у циљу јачања превентивних мјера и сузбијања ширења вирусних инфекција.
Све информације које се тичу права из здравственог осигурања грађани могу да добију путем телефона као и од наших заштитника права који постоје у свим нашим пословницама. Имена и презимена заштитника права са бројевима телефона јасно су назначена на нашој интернет страници, а грађани могу да се обрате и путем мејла.

Подијели текст: