Републички штаб: Грађани да се вакцинишу у што већем броју

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је досадашње мјере у борби против вируса корона до 30. августа и апеловао да се грађани у што већем броју вакцинишу да било сачувано здравље и одржана стабилна епидемиолошка ситуација.

Републички штаб позива грађане, који се до сада нису вакцинисали против вируса корона, да то учине што прије будући да се посљедњих дана биљежи сталан раст броја заражених, саопштено је из Бироа за односе с јавношшу Владе Републике Српске.

У саопштењу је напоменуто да у посљедње двије седмице, међу лицима зараженим вирусом корона, преовладава млађе, радно способно становништво, а да је посебно забрињавајуће то што је више од деведесет одсто обољелих невакцинисано.

Вакцинација у Републици Српској спроводи се несметано, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, наводи се у саопштењу.

На данашњој сједници распоредним налогом вакцина “астра зенека” је распоређена у све домове здравља у Републици Српској и у четири општине у Федерацији БиХ Гламоч, Дрвар, Грахово и Петровац.

Подијели текст: