Из буџетске резерве премијера 100.000 КМ за социјално угрожене породице

koronavirus mjere vlade

Из буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића издвојено је 100.000 КМ за припремање пакета, који ће садржавати прехрамбене намирнице и средства за хигијену, за социјално угрожене становнике са подручја Српске, рекла је Срни савјетник премијера за медије Данијела Пејић.

Пејићева је нагласила да ће 4.228 корисника социјалне помоћи добити по пакет са основним животним намирницама – со, брашно, шећер, уље, тјестенина и хигијенски артикли.

”Пакети ће бити достављени крајњим корисницима преко служби центра за социјални рад у локалним заједницама на територији цијеле Републике Српске”, навела је Пејићева.

Она је нагласила да је предсједник Владе из буџетских резерви издвојио и 49.000 КМ за набавку основних намирница за припремање оброка у јавним кухињама.

”Тај новац је већ уплаћен Црвеном крсту Републике Српске, који ће средства упутити локалним канцеларијама Црвеног крста од Требиња до Новог Града”, рекла је Пејићева, додавши да ће помоћ из буџетске резерве премијера Републике Српске добити јавна кухиња ”Мозаик пријатељства” у Бањој Луци.

Подијели текст: