Још 22 особе позитивне на вирус корона у Републици Српској

koronavirus vazne informacije

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 223 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 22 особe у Републици Српској.

Ради се о 10 мушких и 12 женских особа, од којих су четири млађе, осам средње и 10 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта пет особа је из Зворника, четири из Костајнице, три из Теслића, по двоје из Бањалуке, Челинца и Угљевика и по једно из Вукосавља, Приједора и Требиња и Фоче.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Добоја, са хроничним удруженим обољењима.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.607 случајевa вируса корона, а преминулo је укупно 118 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.123 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 31.473 особa.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 70, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 30, а у општим болницама 40.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 79.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.172 особa, а надзор је завршен код 35.263 особа.

Подијели текст: