Kод 17 особа у Српској утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Лука у Добоју извршено је тестирање 158 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 17 особа.

Ради се о 10 мушкараца и седам жена.

Према мјесту пребивалишта, 17. 6. 2022. године, пријављене су четири особе из Бањалуке и по једна из Бијељине, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Приједора и Шамца.

18. и 19. 6. 2022. године пријављенo je пет особа из Бањалуке и по једна из Козарске Дубице, Мркоњић Града и Новог Града.

У посљедња три дана, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о жени, средње животне доби, из Бањалуке.

До сада je у Републици Српској потврђен 112.351 случај вируса корона, а преминулo je укупно 6.378 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестиранe су укупно 425.853 особe.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 38, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 20, а у осталим болницама 18. На респиратору је шест особа (УКЦ Републике Српске).

Подијели текст: