Код 55 особа у Републици Српској утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 159 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 55 особа.

Ради се о 28 мушкарцa и 27 жена, од којих су 15 млађе, 26 средње и 14 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 24 особе су из Бијељине,13 из Бањалуке, четири из Кнежева, три из Зворника, по двије из Лакташа, Мркоњић Града и Челинца и по једна из Братунца, Котор Вароша, Приједора, Рибника и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 14 смртних случајева.

Ради се о осам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби од којих су двије особе из Бијељине и по једна из Бањaлууке, Братунца, Добоја, Гацка, Козарске Дубице, Котор Вароши, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора, Шамца и Угљевика.

До сада je у Републици Српској потврђен 88.431 случај вируса корона, а преминуло је укупно 5.075 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 355.133 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 602, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 250, а у осталим болницама 352. На респиратору су 64 особе, 39 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама.

Подијели текст: