Постојеће мјере продужене до 13. септембра

Републички штаб за ванредне ситуације данас је до 13. септембра продужио досадашње мјере у борби против вируса корона.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је васпитно – образовне установе и градске и општинске штабове за ванредне ситуације у Републици Српској да, у складу са епидемиолошком ситуацијом, редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те да уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене, са или без подручних ођељења.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је информацију о распођели 29.250 доза “фајзер” вакцина против вируса корона, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши распођелу здравственим установама.

Донесен је и закључак о донацији личне заштитне опреме јавним здравственим установама.

Републички штаб за ванредне ситуације одобрава донацију личне заштитне опреме јавним здравственим установама ради заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса корона, а за реализацију овог закључка задужен је Фонд здравственог осигурања Републике Српске.

Подијели текст: