На бањалучком велесајму вакцинисана 904 лица

На вакциналном пункту на Бањалучком велесајму вакцинисана су 904 лица, речено је Срни у бањалучком Дому здравља.

Из ове здравствене установе истакли су да је јуче, од 904 укупно вакцинисаних лица, првом дозом “фајзера” вакцинисано 581 лица, а “астра зенеком” два лица, док је ревакцинисано другом дозом “фајзера” 318, “астра зенеком” једно лице, а вакцином “синофарм” два лица.

“Процес масовне имунизације против ковида 19 протиче према предвиђеном плану”, навели су из Дома здравља.

Из ове установе подсјетили су да на Бањалучком велесајму од данас до суботе, 14. августа, неће бити организована “Отворена врата” за вакцинацију против вируса корона првом дозом, већ се вршити ревакцинација становништва уз претходно позивање.

Вакцинација се наставља на пунктовима у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине, гђе је од понеђељка, 9. августа, укупно вакцинисано 219 лица.

Из Дома здравља наводе да је у сеоским и приградским амбулантама у понеђељак, 9. августа, вакцинисано 88 лица, у уторак 63 лица, а јуче 68 лица.

“У сеоским и приградским амбулантама од 26. јула до 11. августа вакцинисано је 818 лица”, наводе из бањалучког Дома здравља.

Према ранијем распореду, данас ће се вакцинација обављати у амбуланти породичне медицине Агино Село, а сутра у амбулантама породичне медицине Борковићи и Бронзани Мајдан.

Подијели текст: