Настављена масовна вакцинација у Домовима здравља

ВАКЦИНИСАНО 10.000 ПРИЈЕДОРЧАНА

У Приједору је до сада вакцинисано око 10.000 грађана, а масовна вакцинација без наручивања данас је настављена вакцинама “синофарм” и “астра зенека”.

Из приједорског Дома здравља позвали су све грађане да се вакцинишу и искористе добру епидемиолошку ситуацију, како би спријечили могућност ширења вируса корона.

Вакцинација грађана биће настављена и сутра кинеском вакцином “синофарм”, а Дом здравља тренутно располаже са 643 дозе ове вакцине.

Помоћник директора Дома здравља за медицинска питања у Приједору Дијана Ђерић изјавила је да је до сада вакцинисано око 10.000 Приједорчана.

“Чека се ревакцинација `спутњиком`. Добили смо информацију да је друга доза `спутњика` стигла у БиХ. Чекамо распођелу и грађани ће бити благовремено обавијештени за ревакцинацију вакцином руског произвођача”, рекла је Ђерићева.

Она је навела да се и даље ради масовна вакцинација, с тим да је доста грађана организовано или самостално ишло на вакцинацију у Србију, тако да да је број имунизованих много већи. /крај/ст/фото

ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА ВАКЦИНИСАНО 1.550 ГРАЂАНА УГЉЕВИКА

У Дому здравља Угљевик данас се врши вакцинација становништва против вируса корона са 100 доза “синофарма”, рекла је Срни директор ове здравствене установе Цвјетана Драгоњић.

“Сутра вакцинишемо са још 60 доза `фајзер` вакцина, а од петка, 23. јула, вакцинисаћемо без заказивања `астра зенека` вакцинама”, најавила је Драгоњићева.

До сада је у Угљевику вакцинисано 1.550 грађана, ревакцинисано 980, а Драгоњићева каже да ће закључно са овом седмицом бити 1.800 вакцинисаних.

Према њеним ријечима, до сада није било проблема код вакцинисаних грађана. /крај/љб/мсб/фото

МОДРИЧА: НА ВАКЦИНАЦИЈУ БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА ОД ДАНАС ДО ПЕТКАМ

Вакцинација без заказивања од данас до петка биће организована за становнике Модриче и Вукосавља у модричком Српском културном центру.

Вакцинација “синофарм” вакцином, кинеског произвођача, почела је јутрос у 7.30 и трајаће до 13.30 часова, саопштено је из Дома здравља Модрича.

Грађани ће сутра моћи да приме прву дозу “спутњика ве” од 9.00 до 13.30 часова.

У петак, 23. јула, од 7.30 до 13.30 часова имунизација ће се вршити “синофарм” вакцином.

Грађани који се одлуче за вакцину са собом треба да понесу личну карту, возачку дозволу или пасош.

Епидемиолог у Дому зравља Модрича Слободанка Симић изјавила је да су за ову кампању добили укупно 1.860 доза вакцина, од којих 900 “синофарм”, 450 “спутњик ве”, 190 “синовак”, “200 астра зенека” и 120 “фајзер”.

Она је рекла Срни да ће Дом здравља зависно од интереса грађана обезбједити нове количине вакцина ради масовне имунизације.

Према њеним ријечима, прву дозу вакцине против вируса корона у Дому здравља Модрича примило је укупно 3.590 грађана из Модриче и Вукосавља, а другу дозу 2.000 становника ових локалних заједница.

Из Дома здравља су позвали грађане да се придржавају епидемиолошких мјера. /крај/лам/мсб/фото

КОСТАЈНИЦА: ДО САДА ВАКЦИНИСАНА 924 ЛИЦА

У Дому здравља у Костајници до сада је вакцинисано укупно 924 лица, а 675 је ревакцинисано, рекла је Срни главна медицинска сестра Јасна Боројевић.

“Прошле седмице смо организовали `Дане отворених врата` када су `астра зенеком` вакцинисане 122 особе”, навела је Боројевићева.

Она је додала да је и ове седмице за грађане са пребивалиштем у овој локалној заједници организована имунизација без претходног заказивања термина, а у понуди је вакцина “синофарм”.

Према њеним ријечима, у Костајници од 27. маја нема нових случајева вируса корона. /крај/ма/аб

ШЕРАНИЋ СУТРА У ПОСЈЕТИ ВАКЦИНАЛНОМ ПУНКТУ У БАЊАЛУЦИ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетиће сутра вакцинални пункт Дома здравља Бањалука у хали Бањалучког велесајма.

Шеранић ће вакцинални пункт посјетити у 14.00 часова, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У “КРАЈИНА КЛАСУ” СУТРА ВАКЦИНАЦИЈА, ПРИСУСТВУЈУ ПАШАЛИЋ И ГАШИЋЕВА

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић и министар трговине и туризма Сузана Гашић посјетиће сутра предузеће “Крајина клас” у бањалучком насељу Дебељаци, гђе ће бити организована вакцинација радника привредних субјеката из сектора прехрамбене индустрије и угоститељства.

Посјета је планирана у 9.00 часова, када је и почетак вакцинације, најављено је из ресорног министарства

Изјаве за медије предвиђене су у 9.15 часова.

Подијели текст: