Од уторка настава у школама до 5. разреда, од четвртка рад угоститеља

koronavirus mjere vlade

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 78. сједницу, телефонским путем, на којој је донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.

Одлуком Републичког штаба, у периоду од 05.04.2021. до 08.04.2021. године, ограничава се рад угоститељским објектима за исхрану и пиће, укључујући објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност (бензинске пумпне станице и др.), на начин да се у периоду од 06:00 до 22:00 часова дозвољава вршење услуге доставе хране и пића, шалтерска продаја хране и пића, те послуживање хране и пића у вањскoм дијелу угоститељског објекта, односно у простору за услуживање на отвореном (љетна башта, тераса, врт), уз услов да је простор отворен са најмање три стране, без обзира да ли је поменути простор наткривен, уз строго поштовање упутстава ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

У периоду од 05.04.2021. до 08.04.2021. године, угоститељи који послују у угоститељском објекту за смјештај, услуге смјештаја могу пружати без временског ограничења, а услуге исхране и пића само гостима којима пружају услуге смјештаја, у периоду од 06:00 до 22:00 часа, док осталим гостима могу пружати услуге у отвореном простору објекта (љетна башта, тераса, врт) уз поштовање свих претходно набројаних услова.

Од 08.04.2021. године, дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смјештај, исхрану и пиће, уз строго поштовање упутстава које је прописао ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Такође, од 08.04.20201. године, штабови за ванредне ситуације градова/општина ће, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, у свом граду/општини, доносити одлуке којима ће се уређивати рад угоститељских објеката.

Од уторка, 06.04.2021. године, наставиће се одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 1. до 5. разреда основних школа, као и одвијање продуженог боравка.

За остале ученике, од 6. до 9. разреда, ученике средњих школа, као и за студенте универзитета, настава ће се и даље одвијати on line коришћењем средстава електронске комуникације, у складу са инструкцијом надлежног министарства.

Подијели текст: