Одржана 2. телефонска сједница УО Компензационог фонда Републике Српске

На данашњој сједници, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију о потреби обезбјеђења финансијских средства за набавку брзих антигенских тестова за доказивање вируса SARS-COV-2.
Одобравају се финансијска средства у износу 1.500.000 KM са ПДВ-ом за набавку директних антигенских тестова за доказивање SARS-CoV-2, за потребе здравствених и других установа у Републици Српској. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши набавку тестова.
Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске усвојио је Информацију о стању у ЈУ „Завод за запошљавање Републике Српске“ са захтјевом за додјелу финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних ширењем корона вируса, те је закључио да су испуњени услови за додјелу средстава за санирање посљедица корона вируса на пословање ЈУ „Завод за запошљавање Републике Српске“.
Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 3.000.000,00 КМ (три милиона) за санирање посљедица корона вируса на пословање ЈУ „Завод за запошљавање Републике Српске“.
За реализацију овог закључка задужује се Компензациони фонд Републике Српске, Министарство финансија и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите.
Подијели текст: