Републички штаб за ванредне ситуације: Ученици у школским клупама од 2. новембра

На данашњој сједници, Штаб је донио Закључак о одвијању васпитно-образовног рада у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској.

Одвијање васпитно-образовног рада, све спортске и друге активности школске дјеце и омладине у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској, наставиће се од 2. новембра 2020. године, у складу са Закључком Владе Републике од 17.08.2020. године и Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона (SARS-CoV-2) од 24.08.2020. године.

Редовно организовање проширеног програма, продужени боравак и јутарње чување, наставиће се од 2. новембра 2020. године.

Према овом закључку,  задужују се све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској, да у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској, редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те да уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у основним и средњим школама и преласку на одвијање наставе на даљину.

Приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења.

Задужено је Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод да у случају организовања наставе на даљину обезбиједе подршку за одвијање наставе на даљину, путем Јавног РТРС сервиса и путем електронских средстава комуникације.

За надзор над спровођењем овог закључка задужени су Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод.

Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је донио и Закључак о измјенама Закључка о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, којим се до 16.11.2020. године ограничава радно вријеме у периоду од 06:00 до 22:00 часа:
1)  свим врстама угоститељских објеката за исхрану и пиће  без обзира да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност (бензинске пумпне станице, објекти за смјештај и др.),

2) приређивачима игара на срећу (кладионице, аутомат клубови, казина, томболе и др.).

Такође, до 16.11.2020. године, у  периоду од 22:00 до 06:00 часова, драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје.

Овај закључак такође ступа на снагу даном доношења.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је донио Закључак о донацији личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију јавним здравственим установама, као и Закључак о прихватању донације личне заштитне опреме Делегације Европске уније у БиХ.

НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/

Подијели текст: