Студентски центар “Никола Тесла” спреман за смјештај заражених лица

ministri rajcevic i seranic

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић и директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић посјетили су Студентски центар “Никола Тесла” у Бањалуци, гдје ће, у павиљонима један и два бити смјештена сва лица позитивна на вирус корона.

Министар Шеранић рекао је да ће Студентски центар данас у потпуности бити спреман за смјештај лица која су позитивна на вирус корона.

Шеранић је напоменуо да ће у центру бити смјештена лица која су позитивна на вирус корона, али којима није потребно лијечење, односно они који немају симптоме болести.

– Они којима је потребно лијечење биће смјештени у простору старе хирургије у центру града – рекао је он.

Шеранић је навео да ће лица која буду смјештена у овом објекту имати комплетан здравствени надзор, а објекат ће обезбјеђивати полиција.

– Овдје ће бити смјештена лица која гравитирају у Бањалуци, њих 111, а остали у ђачки дом у Бијељини. У питању су, за сада, три особе – рекао је министар здравља Српске.

Шеранић је појаснио да је овај центар изабран за карантин првенствено због једноставног система организовања исхране, јер посједује мензу.

Он је нагласио да је овај начин поступања предузет због тога што се лица која су у кућној изолацији нису придржавала те мјере.

– Мјештани који живе у околини немају разлога за бригу јер лицима која ће бити смјештена у павиљонима неће бити дозвољено кретање – поручио је Шеранић.

Министар је замолио медије да од данас не снимају Студентски центра у циљу заштите идентитета лица која ће ту бити смјештена.

Подсјећао, студенти су јутрос дошли по своје ствари како би све било спремно за организовање карантина.

Подијели текст: