Републички штаб: У Републици Српској од понедјељка сви основци у школама

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 80. сједницу на којој је донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.

Од 12.04.2021. године наставиће се одвијање наставе у просторијама основних школа у Републици Српској, док ће се настава у средњим школама и високошколским установама наставити организовати на даљину коришћењем средстава електронске комуникације.

Од 12.04.2021. до 19.04.2021. године дозвољавају се организоване рекреативне и тренажне активности спортских организација и спортиста у групама до 30 лица, као и професионалне такмичарске активности спортских организација и спортиста, без присуства публике или других лица која нису акредитована од стране организатора.

Од 12.04.2021. до 19.04.2021. године у аутобусима у којима се обавља превоз лица у међуградском друмском саобраћају број лица који се превози не може бити већи од броја регистрованих мјеста за сједење, док у аутобусима у којима се обавља превоз лица у градском и приградском друмском саобраћају попуњеност аутобуса не може бити већа од 50% од капацитета аутобуса (мјеста за стајање и мјеста за сједење).

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о расподјели 5510 доза вакцине произвођача „Sinovac Life Sciences“, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу.

Подијели текст: