У казнено-поправним установама у Републици Српској нема заражених

ministar kasipovic sastanak

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић одржао је данас, у Бањој Луци, састанак са директорима казнено-поправних установа у Републици Српској.

Министар Касиповић је похвалио рад свих руководиоца казнено-поправних завода a који су током ванредног стања одговорно и професионално обављали послове и задатке.

У казнено-поправним установама у Републици Српској приоритет је био заштита запослених, осуђених, притворених и малољетних лица ради спречавања појаве заразе, што је дало одличан резултат јер у установама нeма заражених од корона вируса.

На састанку је закључено да поново буду дозвољене погодности и посјете које су биле обустављене из здравствених разлога, уз наставак и поштовање заштитних мјера.

Овом приликом је констатовано да су руководиоци и запослени у установама успјешно примјењивали све мјере и препоруке надлежних у вези са епидемиолошкокм ситуацијом, да је стање безбједности на задовољавајућем нивоу као и да се у складу са прописима извршавају сви задаци и послови.

Договорен је план даље едукације запослених те наставак опремања службених лица потребном опремом и службеним возилима.

Подијели текст: