У посљедња три дана присуство вируса корона утврђено код 15 особа у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 143 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 15 особа.

Ради се о девет мушкараца и шест жена.

Према мјесту пребивалишта, 10. 3. 2023. године, пријављене су три особе из Бањалуке, двије из Пала и једна из Источног Новог Сарајева, Дервенте, Добоја, Источне Илиџе, Новог Горажда и Сокоца.

11. и 12. 3. 2023. године, пријављенe су три особе из Бањалуке и једна из Новог Града.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја. Ради се о два мушкарца и двије жене, старије животне доби, из Бањалуке.

До сада су у Републици Српској потврђена 120.893 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 6.638 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 455.883 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 48, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 21, а у осталим болницама 27. На респиратору су двије особе (УКЦ Републике Српске).

Подијели текст: