У Српској 45 новозаражених, једно преминуло

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 115 лабораторијских узорка, а вирус корона потврђен је код 45 особа.

Ради се о 17 мушкараца и 28 жена, од којих је 10 млађе, 16 средње и 19 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 24 особе су из Бањалуке, осам из Бијељине, три из Зворника, по двије из Братунца, Српца и Шековића, по једна из Добоја, Мркоњић Града, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Дервенте.

До сада је у Републици Српској потврђено 118.494 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 6.517 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 439.774 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 90, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 48, а у осталим болницама 42. На респиратору је шест особа, пет у Универзитетско клиничком центару Републике Српске и једна у Болници Добој.

Подијели текст: