У посљедња три дана 230 новозаражених вирусом корона у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 444 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 230 особа.

Ради се о 110 мушкарца и 120 жена.

Према мјесту пребивалишта, 22. 7. 2022. године, пријављенo је 78 особа из Бањалуке, 14 из Бијељине, девет из Требиња, по шест из Приједора и Фоче, по пет особа из Лакташа, Прњавора и Челинца, по четири из Вишеграда и Гацка, три из Модриче, по двије из Добоја, Зворника и Угљевика и по једна особа је из Градишке, Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Милића, Новог Града, Новог Горажда, Станара и Шековића.

23. и 24. 7. 2022. године пријављено је 49 особа из Бањалуке, пет из Лакташа, четири из Кнежева, три из Градишке, двије из Котор Вароша и по једна особа из Зворника, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора, Требиња, Челинца и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске 23. 7. 2022. пријављен је један смртни случај. Ради се о женској особи старије животне доби из Бањалуке.

24. 7. 2022. године, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкој и женској особи старије животне доби из Прњавора и Новог Града.

До сада je у Републици Српској потврђен 114.101 случај вируса корона, а преминуле су укупно 6.402 особе код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 430.452 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 95, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 51, а у осталим болницама 44. На респиратору су четири особе ( УКЦ Републике Српске ).

Подијели текст: