Укинут полицијски час у Републици Српској, на снази ванредна ситуација

ministar lejla resic

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас на конференцији за новинаре, да је полицијски час укинут, с обзиром на то да је јуче укинуто и ванредно стање.

“На снази је ванредна ситуација”, рекла је Решићева након сједнице Штаба.

Она је додала да ће ресорна министарства угоститељским и трговинским објектима упутити писану инструкцију како ће убудуће радити, а док је не добију, ради се онако како је тренутно на снази.

Решићева је подсјетила да је 20. маја укинута мјера кућне изолације за лица која долазе из иностранства, док је на снази ова мјера изречена по неком другом основу.

“Комунална полиција наставља да контролише лица који имају по другим основама изречену мјеру кућне изолације, да ли су изашли из карантина или имали контакт са потенцијалним зараженим или било који други разлог због којих им је изречена ова мјера”, навела је Решићева.

Она је додала да је Штаб дао сагласност за одржавање локалних парламената Градишци, Доњем Жабару, Новом Граду, Милићима, Станарима и Палама, уз обавезу придржавања прописаних мјера физичке дистанце, дезинфекције и ношења заштитне опреме.

“Од данас локалне заједнице немају обавезу слати ове захтјеве и могу нормално заказивати своја радна тијела поштујући препоруке надлежних институција да би заштитили јавно здравље”, поручила је Решићева.

Она је појаснила да је ношење маски у затвореним просторима обавеза, а на јавном мјесту уколико има више лица на окупу.

 

Подијели текст: