Вакцинацијом сачувати здравствени и привредни систем

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, позвала је данас грађане Српске да се у што већем броју одазову вакцинацији против вируса корона, како би се сачувало здравље људи, као и здравствени и привредни систем у евентуалном новом таласу епидемије на јесен.

“Не смијемо дозволити поновно затварање, те је врло битно да радници буду здрави и на својим радним мјестима”, рекла је новинарима у Бањалуци Видовићева, која је присуствовала вакцинацији радника из пет привредних друштава, међу којима су били и запослени у “МФ банци” а.д. Бањалука.

Министарка је изразила наду да ће Српска на јесен лакше поднијети нови талас вируса корона него у претходном периоду, те напоменула да је то могуће једино ако се изврши масовна вакцинација.

“Не би никако добро било да јесењи талас који се најављује буде драстично изражен, јер би у тој ситуацији морали повећати и трошкове здравства, затворити одређене привредне субјекте, што би довело до смањења резултата наших макроекономских показатеља, који су у овој години изузетно добри”, рекла је Видовићева.

Подијели текст: