Од 15. јуна почиње кориштење ваучера у области туризма

predsjednica rs predsjednik vlade i ministar turizma

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одржала је данас радни састанак са представницима туристичких организација и хотелијера из Републике Српске.

Предсједница Републике изјавила је да је на данашњем састанку са представницима туристичких организација и хотелијера из Српске договорено да 15. јуна почне кориштење ваучера чији је циљ помоћ туристичком сектору да превазиђе кризу изазвану епидемијом вируса корона, те да субвенцијама буде омогућено грађанима да по повољним условима дио одмора проведу на домаћим дестинацијама.

Предсједница Цвијановић је истакла да је договорено да у првој фази буде емитовано 20.000 ваучера, након тога два пута по 15.000, а ако интересовање буде велико да након тога буде омогућено додатно емитовање ваучера.

„За боравак три вечери моћи ће бити кориштен један ваучер, а за боравак четири и више вечери два ваучера по смјештајној јединици. Намјера је да кориштење ваучера почне од 15. јуна“, рекла је предсједница Цвијановић након састанка у Палати Републике, којем су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.

Подијели текст: