Верхаз: Резултате обољења добијемо у кратком року

antonija verhaz rezultati koronavirusa

Три пацијента, заражена вирусом корона, опорављају се на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, док један, који је данас хоспитализован и налази се у изолацији, има респираторне тегобе, повишену тјелесну температуру и кашље, рекла је начелник Клинике за инфективне болести УКЦ-а Антонија Верхаз, за АТВ.

Верхазова је објаснила да су три пацијента, који се опорављају, доброг општег здравственог стања, те да ће двојица, највјероватније, бити отпуштена у понедјељак, а вјероватно убрзо и трећи.

Она је навела да је пацијент, који се налази у изолацији на УКЦ, возач који је боравио у Италији у подручју гдје је било оболијевања од вируса корона.

“Тестирање ће бити обављено почетком наредне недеље и знаћемо његов статус, односно да ли је заражен вирусом корона или нечим другим попут инфлуенце”, објаснила је Верхазова.

Она је напоменула да је Институт за јавно здравство тестирао људе који су били у контакту са лицима која се налазе у УКЦ, те да су сви тестови били негативни.

Верхазова је рекла да се строго морају поштовати налози здравствених и других институција о кућној изолацији.

У Републици Српској нема нових потврђених случајева заразе вирусом корона, а тренутно је под надзором 221 особа, изјавио је данас министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

У Републици Српској до сада су вирусом корона заражена три лица, отац и син из Бањалуке, и мушкарац из Челинца. Он је раније допутовао из Италије са првозараженим вирусом корона.

Подијели текст: