Вирус корона потврђен код још 10 особа у Републици Српској

najnovije informacije

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 200 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 10 особа.

Ради се о седам мушких и три женске особе, од којих су двије особе млађе, три средње и пет особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бањалуке, три из Котор Вароша и по једна из Бијељине, Зворника и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби од којих су двије особе из Градишке и по једна из Требиња, Пала, Теслића, Бања Луке и Мркоњић Града.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64.055 случајевa вируса корона, а преминулe су укупно 3.692 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.947 особа, а тестирано је укупно 274.979 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 267 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 99, а у осталим болницама 164. На респиратору је 31 особа (15 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 16 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.841 особа, а надзор је завршен код 189.963 особе.

Подијели текст: