Вирус корона потврђен код још 194 особе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 326 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен je код 194 особе.

Ради се о 82 мушкарца и 112 жена, од којих је 30 млађе, 105 средње и 59 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 64 особе су из Бањалуке, 42 из Требиња, 35 из Бијељине, девет из Кнежева, по седам из Угљевика и Челинца, пет из Дервенте, четири из Билеће, по три из Прњавора и Фоче, по двије из Добоја, Зворника, Лопара, Мркоњић Града и Приједора и по једна из Брода, Гацка, Котор Вароша, Лакташа и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева. Ради се о пет жена и једном мушкарцу, средње и старије животне доби, из Бањалуке, Градишке, Српца, Фоче и Лакташа (2 особе).

До сада je у Републици Српској потврђен 115.241 случaj вируса корона, а преминулo je укупно 6.416 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je укупно 432.537 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 122, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у осталим болницама 62. На респиратору су четири особе (УКЦ Републике Српске).

Подијели текст: