Вирус корона потврђен код још 18 особа у Републици Српској

koronavirus vazne informacije

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 324 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 18 особа у Републици Српској.

Ради се о пет мушких и 13 женских особа, од којих су шест млађе, 10 средње и двије особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта шест особа је из Бањалуке, по три из Зворника и Шамца, по двије из Котор Вароша и Добоја и по једна из Модриче и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.585 случајевa вируса корона, а преминулo је укупно 117 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.104 особа, што представља 69,05 % од укупног броја потврђених случајева инфекције. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 31.257 особa.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 75, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 31, а у општим болницама 44.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 79.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.159 особa, а надзор је завршен код 35.228 особа.

Подијели текст: