Вирус корона потврђен код још 38 особа у Републици Српској

koronavirus vazne informacije

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 316 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 38 особa у Републици Српској.

Ради се о 15 мушких и 23 женскe особe, од којих су 11 млађе, 26 средње и једна особa старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 12 особа је из Добоја, седам из Костајнице, по четири из Бањалуке, Зворника и Угљевика, три из Модриче и по једна из Приједора, Котор Вароша, Братунца и Требиња.

Највећи број новообољелих су контакти позитивних лица на откривеним мјестима локалне трансмисије вируса у овим општинама.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.666 случајевa вируса корона, а преминулo је укупно 119 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.149 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 32.079 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 80, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 25, а у општим болницама 55.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 93.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.280 особa, а надзор је завршен код 35.277 особа.

 

Подијели текст: