Za tri dana 241 zaraženi, preminuo stariji muškarac

U Republici Srpskoj je u posljednja tri dana virus korona potvrđen kod 241 lica, a preminuo je muškarac starije životne dobi iz Prijedora, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Virus korona potvrđen je kod 110 muškaraca i 131 žene.

Prema mjestu prebivališta, u petak, 29. jula, prijavljena su 72 zaražena lica iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, po sedam iz Doboja, Modriče i Čelinca, šest iz Trebinja, po pet iz Gackog i Gradiške, četiri iz Rudog.

Po tri lica su iz iz Broda, Zvornika, Laktaša, Prijedora i Foče, po dva iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Stanara i po jedno iz Istočne Ilidže, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, sa Pala, iz Pelagićeva, Teslića i Ugljevika.

U subotu i nedjelju, 30. i 31. jula, prijavljeno je 40 lica iz Banjaluke, 16 iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Prnjavora i Čelinca, po dva iz Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Prijedora, Srebrenice i Teslića i po jedno iz Vlasenice, sa Pala, iz Srpca, Trebinja i Šipova.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 118, i to u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske u Banjaluci 59, a u ostalim bolnicama 59.

Pet pacijenata je na respiratoru u UKC-u.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 115.047 zaraženih virusom korona, a preminulo je ukupno 6.410 osoba kod kojih je potvrđen ovaj virus.

Testirano je ukupno 432.211 ljudi.

Подијели текст: