За угоститеље вакцинација без заказивања

Радници угоститељског сектора моћи ће данас да се вакцинишу без заказивања у Институту за јавно здравство у Бањалуци, саопштено је из Удружења послодаваца туризма и угоститељства Републике Српске “Хорека”.

Вакцинација против вируса корона биће организована од 9.00 до 15.00 часова, а угоститељима ће на располагању бити доступне све вакцине којима се врши процес имунизације у Републици Српској.

Изјаве за новинаре и снимање кадрова планирано је у 12.00 часова, најављено је из Института.

Из “Хореке” позивају све послодавце, угоститеље и њихове раднике да се одазову позиву и укључе у процес имунизације.

“Само на тај начин можемо допринијети очувању сектора угоститељства и туризма Републике Српске и не доћи у ситуацију евентуалног увођења нових мјера у случају погоршања епидемиолошке ситуације у Републици Српској”, саопштено је из Удружења “Хорека”.

У “Хореци” наводе да ће од масовности имунизације угоститељских радника зависити и евентуалне мјере које ће Влада Републике Српске доносити у случају погоршања епидемиолошке ситуације.

“С обзиром на то да је увријежено мишљење да је угоститељство један од сегмената гђе се зараза највише шири, сматрамо да је неопходно да се власници локала, туристичких агенција, ноћних клубова, ресторана, заједно са својим запосленима вакцинишу и покажу да смо урадили све што је потребно и да не постоји основ за увођење мјера ограничења рада”, додаје се у саопштењу.

Ново закључавање и ограничења у пословању, тврде у “Хореци”, многи угоститељи не би поднијели, те је неопходно да масовном вакцинацијом спријече било какве рестриктивне мјере према угоститељству.

Подијели текст: