Републички штаб за ванредне ситуације донио Закључак о одобравању уласка страних држављана

Sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije

Републички штаб за ванредне ситуације донио je данас, на 54. сједници, Закључак о одобравању уласка страних држављана у БиХ.

Републички штаб за ванредне ситуације предлаже Савјету министара БиХ да донесе потребне акте у циљу омогућавања уласка страних држављана у БиХ, који посједују негативан ПЦР тест на корона вирус, а који није старији од 48 сати.

Републички штаб за ванредне ситуације донио je Закључак о расподјели медицинске опреме – респиратора јавним здравственим установама – болницама и УКЦ РС у Републици Српској.

Ријеч је о расподјели 60 респиратора која ће бити извршена у складу са утврђеним распоредним налогом.

Републички штаб за ванредне ситуације донио je Закључак којим одобрава донацију личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију јавним здравственим установама, с циљем заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса SARS-CoV-2.

Министарство здравља и социјалне заштите је анализирало достављене податке и у складу са истим направило распоредни налог за расподјелу.

НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/

Подијели текст: